Kakkukoulu

Piparkakkutalo

Miten tehdään piparkakkutalo? -Parhaat vinkit piparkakkutalkoisiin- Monessa kodissa tehdään jouluksi piparkakkutalo. Tai kaksi, tai kaksikymmentä, myyjäisiin tai sukulaisille joululahjaksi. Kun homman osaa, ei ole temppu eikä mikään monistaa talopaketti useammaksi ihanaksi piparkakkutaloksi. Tee näin: Kaulitse

Lue lisää »

Kakkukoulu

Kaikki kakuista! CakeAway Kakkukoulu paljastaa onnistuneen kakun salat. Opiskele koko oppimäärä ja tee hyvä kakku!  Sisältö: Raaka-aineet ja tekniikat: tietoa ja taitoa leivonnaisten raaka-aineista, perustaikinoista, kostutuksesta ja täytteistä. Kuorrutteet: pursotettavien ja kaulittavien sekä levitettävien kuorrutteiden

Lue lisää »

Raaka-aineet ja tekniikat

HIIVA Leivinhiiva (Saccharomyces cerevisiae) on elävä yksisoluinen hyötymikrobi. Yhdessä grammassa hiivaa on 10 miljardia kpl 0,01 mm:n suuruisia soluja. Kaupasta ostettu tuorehiiva koostuu yhteen puristetuista hiivasoluista. Hiivaa saa myös kuivattuna hiivajauheena. Tuorehiiva säilyy jääkaapissa (+1…+8

Lue lisää »

Kuorrutteet

KAULITTAVAT KUORRUTTEET Käyttökohteet Kaulittava sokerikuorrutus muodostuu sulatetun sokerin kristallisoituessa pehmeäksi seokseksi. Seosta käytetään kakkujen kuorrutukseen ja kakun päälle pantaviin koristeisiin. Kaulittavasta sokerikuorrutuksesta työstetyt koristeet ovat myrkyttömiä (vertaa eksoottiset, myrkylliset kukat) ja säilyvät pitkään. Kaulittavan sokerikuorrutuksen

Lue lisää »

Koristelu

PURSOTETUT KORISTEET Pursottaminen Pursottamisessa on omat salansa. Niiden tietämisestä huolimatta et vielä ole mestari, vaan huolellinen kädenjälki vaatii paljon harjoittelua. Apuna voit käyttää valmiita mallikuvia, joita löydät täältä. Voit pursottaa kakun päälle kuorrutuksen kermavaahdosta. Sen

Lue lisää »

CakeAway mallikuvat

Kuvaideoita! Pursotus voi olla näin helppoa! Tulosta pursottamisen avuksi valmis pdf-kuva. Oikein päin olevan kuvan voit ottaa työn viereen malliksi tai voit pistellä neulalla ääriviivat kuvan läpi kakkuun. Peilikuvana tulostettavan kuvan voit siirtää tarkasti kakun

Lue lisää »