Greippinen tuorejuustokakku

Greippijuustokakku hyydytetään liivatteella. Voit tehdä kakun vaikka edellisenä päivänä. Kardemumma sopii greipin makuun!
pinit
Jaa

Greippinen tuorejuustokakku

Vaikeus: Helppo Valmisteluaika 30 mins Kokkausaika 15 mins Kokonaisaika 45 minuuttia
Annokset: 20

Raaka-aineet

Pohja

Täyte

Greippisalaatti

Vinkki!

Vuoraa uunivuoka (22 x 22 cm) leivinpaperilla.

Pane keksit muovipussiin ja nuiji ne kaulimella tai lasinpohjalla muruiksi.

Sulata rasva. Sekoita keksimurskaan sulatettu voi, fariinisokeri ja kardemumma. Taputtele keksimurska kakkuvuoan pohjalle. Paista pohjaa 180 asteessa uunin keskitasolla 10−15 minuuttia. Jäähdytä pohja.

Vaahdota vaniljakastike. Notkista tuorejuusto kulhossa ja makeuta se sokereilla.

Leikkaa greipistä lohkot irti siten, että kalvot jäävät pois. Silppua greippilohkot ja lisää silppu juustoseokseen.

Liota liivatelehtiä pienessä kulhossa kylmässä vedessä viisi minuuttia.

Kuumenna maito kiehuvaksi. Puristele liivatelehdet kuivaksi ja liuota ne maitoon. Anna seoksen jäähtyä hiukan ja kaada se juuston joukkoon. Lisää vaahdotettu vaniljakastike. Kaada täyte kakun pohjan päälle.

Suojaa kakku tuorekelmulla ja nosta se jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Leikkaa greippisalaatin greipit kulhoon kalvottomiksi lohkoiksi.

Kiehauta vesi ja sokeri. Sekoita jäähtyneeseen liemeen likööri ja kaada liemi greippilohkojen päälle. Tarjoa greippisalaatti erillisestä tarjoilukulhosta juustotortun kanssa.

Avainsanat: greippi