Suklaa-juustokakku ja vadelmasorbetti
Raaka-aineet
Vuokaan
Pohja
Täyte
Päälle
Vadelmasorbetti
Tarjoiluun
Vinkki!
Voitele ensiksi torttuvuoka (Ø 24 cm).
Pane keksit muovipussiin ja nuiji ne muruiksi kaulimella tai lasinpohjalla. Sulata voi.
Sekoita keksimurskaan voi ja sokeri. Taputtele keksimurska vuokaan ja paista pohjaa uunin keskitasolla 180 asteessa 10−15 minuuttia. Jäähdytä pohja.
Tee sillä välin täyte. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.
Notkista tuorejuusto haarukalla sekoittaen kulhossa. Lisää sokerit, kananmunat ja suklaa tuorejuuston joukkoon.
Kaada täyte vuokaan ja kypsennä uunin alimmalla tasolla 30 minuuttia.
Katkaise uunista virta mutta jätä kakku uuniin vielä tunniksi.
Irrota kakku vuoasta hiukan lämpimänä.
Koristele kakkusiivut halutessasi suklaalastuilla tai suklaamakeisilla. Tarjoa lisäksi vadelmasorbettia ja vadelmia.
Näin valmistat vadelmasorbetin:
Pane liivatelehdet pieneen kulhoon kylmään veteen viideksi minuutiksi.
Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja vadelmat. Keitä seosta muutama minuutti. Siivilöi seos erilliseen kulhoon. Siirrä marjasakka siivilästä takaisin kattilaan ja lisää joukkoon 2 dl vettä. Kiehauta ja siivilöi liemi edellisen joukkoon. Heitä sakka pois.
Siirrä liemi kattilaan, lisää Vincotto ja kuumenna kiehuvaksi.
Nosta kattila liedeltä. Puristele liivatelehdet kuivaksi. Liuota liivatelehdet vadelmaliemeen.
Siirrä liemi pakastuksen kestävään muovikulhoon ja pakastimeen. Seuraa seoksen hyytymistä. Sekoittele lientä puolen tunnin kuluttua. Kun seos alkaa jäätyä, sekoita sitä viiden minuutin välein, jotta saat sileää sorbettia.
Vinkki! Jos sorbetin sekoittaminen unohtui, pyöräytä se nopeasti tehosekoittimessa ennen tarjoilua.