Pieni sitruuna-marenkitorttu
Raaka-aineet
Pohja
Vuokaan
Täyte
Marenki
Vinkki!
Mittaa kulhoon jauhot ja sokeri. Nypi joukkoon rasva. Lisää keltuainen ja vesi ja työstä taikina tasaiseksi. Pane taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Taputa taikina pieneen torttuvuoan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Aseta päälle leivinpaperi ja kaada sille kuivia herneitä painoksi.
Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa 20 minuuttia, nosta paperi ja herneet pois ja jatka paistamista vielä viisi minuuttia.
Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen.
Pane kattilaan rasvaa lukuun ottamatta kaikki täytteen ainekset ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja sakenee. Nosta kattila liedeltä ja sekoita täytteeseen rasva. Anna täytteen jäähtyä.
Levitä jäähtynyt täyte torttupohjalle.
Vispaa valkuaiset ja suola napakaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon teelusikallinen kerrallaan sokeria seosta koko ajan samalla vispaten. Jaa valmis marenkiseos tortun päälle.
Kypsennä torttua uunin alaosassa 45 minuuttia, kunnes marenki on pinnasta rapeaa mutta sisältä pehmeää.