Muurahaiskeko

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 10 mins Kokonaisaika: 10 minuuttia
Annokset 6
Raaka-aineet
    Pohja (Pohjia tarvitaan 2 kpl)
  • 3 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • Täyte
  • 3 dl (230 g) vadelmahilloa
  • 4 dl omenahilloa
  • Päälle
  • 2 1/2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl sokeria
  • ruskeita nonparelleja
  • keltaista ja vaaleanpunaista marsipaania
Vinkki!

  • Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita keskenään perunajauhot, leivinjauhe ja kaakao. Lisää seos taikinaan.

    Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista kypsäksi 250 asteisen uunin keskiosassa noin viisi minuuttia.

    Sirottele keittiöliinalle tai leivinpaperille sokeria. Kumoa torttulevy sen päälle. Irrota leivinpaperi kääretorttulevyn päältä. Irtoamista helpottaa, kun kastat siveltimen kylmään veteen ja sivelet paperia sillä. Paista samoin toinen kääretorttupohja.

    Leikkaa jäähtyneistä kääretorttupohjista erikokoisia pyörylöitä siten, että niiden halkaisija pienenee portaittain.

    Sekoita hillot keskenään. Kokoa keko aloittamalla suurimmasta pyörylästä. Sivele sille hilloa ja aseta päälle toiseksi suurin pyörylä. Sivele hilloseosta kakkulevylle. Jatka näin kunnes keko on valmis.

    Vispaa kerma ja sekoita siihen kaakaojauhe, tuorejuusto ja sokeri. Sivele keko seoksella.

    Muotoile kahdesta erivärisestä marsipaanista nalle. Kasta nallen alapinta suolassa, jotta se kestää pidempään napakkana. Ripottele kakun päälle nonparelleja juuri ennen tarjoilua ja nosta nalle keon huipulle.

Avainsanat: Kakut, Lasten kakut, Tee hyvä kakku -kirja