Kinkkujuustopiirakka

Keittiö
Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 29 mins Kokonaisaika: 29 minuuttia
Annokset 5
Raaka-aineet
    POHJA
  • 100 g margariinia tai voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ dl vettä
  • TÄYTE
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa kasvirasvavalmistetta
  • puolikas paprika
  • 75 g keittokinkkua
  • ½ dl ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl emmentaljuustoraastetta
  • 2 tl oreganoa
  • ½ tl suolaa
  • PÄÄLLE
  • 5 viipaletta mozzaellajuustoa
  • 1 tl oreganoa
Vinkki!

Pane kylmä rasva, jauhot ja leivinjauhe monitoimikoneen kulhoon ja sekoita murumaiseksi seokseksi leikkuuterällä. Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Työstä taikina irtopohjaisen piirasvuoan (12X35) pituiseksi tangoksi ja taputtele sen pohjalle ja reunoille.

Vaahdota kasvirasvavalmiste. Kuutioi joukkoon paprika ja kinkku. Lisää loput täytteen raaka-aineet ja sekoita. Jaa täyte piiraspohjalle. Asettele päälle mozzarellasiivut ja ripauta niille oregano. Kypsenä 175 asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Anna piiraan jäähtyä vuoassaan, jotta piiras säilyy ehjänä leikattaessa. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa salaatin kera.

Avainsanat: kinkku