Kinkkujuustopiirakka

Opiskeluaikana pelasin lentopalloa. Jälkipelit pelattiin usein Ruusulankadun keilahallin ravintolassa. Vakitilaus oli kinkkujuustopiirkakka salaatilla. Murea pohja, ruokaisa täyte ja raikas salaatti. Kylkeen kylmä juoma. Peli-illan mieluisa rituaali.
pinit
Jaa

Kinkkujuustopiirakka

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 29 mins Kokonaisaika 29 minuuttia
Annokset: 5

Raaka-aineet

POHJA

TÄYTE

PÄÄLLE

Vinkki!

Pane kylmä rasva, jauhot ja leivinjauhe monitoimikoneen kulhoon ja sekoita murumaiseksi seokseksi leikkuuterällä. Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Työstä taikina irtopohjaisen piirasvuoan (12X35) pituiseksi tangoksi ja taputtele sen pohjalle ja reunoille.

Vaahdota kasvirasvavalmiste. Kuutioi joukkoon paprika ja kinkku. Lisää loput täytteen raaka-aineet ja sekoita. Jaa täyte piiraspohjalle. Asettele päälle mozzarellasiivut ja ripauta niille oregano. Kypsenä 175 asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Anna piiraan jäähtyä vuoassaan, jotta piiras säilyy ehjänä leikattaessa. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa salaatin kera.

Avainsanat: kinkku

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *