Hedelmäisten kakkujen viinit

Kurkista, millaiset viinit sopivat hedelmäisille kakuille.
pinit
Jaa

Hedelmäisten kakkujen viinit

Vaikeus: Helppo

Raaka-aineet

Vinkki!

Hedelmäiset, erityisesti sitruunaiset kakut ovat usein yhtä aikaa sekä kirpeän raikkaita että melko makeita. Tällaisille kakuille sopivat mainiosti sitruunaisuutta ja täyteläistä hedelmäisyyttä toistavat Uuden maailman jälkiruokaviinit. Näitä ovat esimerkiksi late harvest- tai botrytis semillon -viinit Australiasta, Chilestä, Etelä-Afrikasta tai Yhdysvalloista. Myös saksalainen tai itävaltalainen beerenauslese on mainiosti hedelmien raikkautta tukeva viini.

 

Tiesitkö, että….

Beerenauslese on ylikypsistä jalohomeisista rypäleistä valmistettu saksalainen tai itävaltalainen jälkiruokaviiniä. Trockenbeerenauslese on ylikypsistä, rusinoituneista ja jalohomeisista rypäleistä valmistettu saksalainen tai itävaltalainen jälkiruokaviini. Se on aromeiltaan beerenauslesea tiiviimpi: makeampi, täyteläisempi ja jalohomeisempi.

Late harvest ja botrytis semillon ovat yleisiä etikettimerkintöjä Uuden maailman, esim. Australian, Chilen tai Yhdysvaltojen jälkiruokaviineissä. Näissä nimissä late harvest viittaa viinissä käytettyjen rypäleiden myöhäiseen korjuuajankohtaan.

Botrytis semillon puolestaan viittaa jalohomeeseen ja Semillon-lajikkeeseen.