Blogi

Juhannusmenu

Jaa

Juhannus on meille suomalaisille tärkeä vuotuinen juhla. Koolla on usien iso joukko, mikä on tietysti aivan ihanaa, kunhan ruoka- ja juomapuoli on suunniteltu hyvin. Niukat kylmäsäilytystilat asettavat haasteita mutta aina on juhlat järjestetty ja kauniita muistoja on niistä kertynyt.

saaristolaistupa ja rhododendro

Vanhan saaristolaistalon alla on kellari, jossa tarjottavat pysyvät viileinä. Kriittisimpien ruoka-aineiden (maito, kala, kana ja kerma) paikka on tuvan jääkaapissa.

 

Aaton noutopöytä katetaan verannalle. Salaattia sooseilla, lähitalon isännän savukalaa ja emännän saaristolaisleipää, uusia perunoita ja kesämössöä. Kaali-jauhelihapata kuuluu juhannuspäivän tarjoiluihin. Katso kesäruokavinkkejä simppeliin suveen.

juhannuksen noutopoyta 1

mansikkaherkku

Helppo jälkiruoka kootaan mansikoista, keksirouheesta ja vaahdotetusta vaniljakastikkeesta. Päälle rouhitaan suklaata.

juhannuksen mansikkakakku ruusuin

Mansikkakakku tulee olla. Mahdollisimman suuri!

pala jaljella

Viimeisestä palasta taistellaan!

juhannuksen jalkiruokapoytaviini

Kakun kanssa maittaa makea viini.

omenatarha

Puutarhassa voi pelata jalkapalloa, kun ruoka on laskeutunut.

juhannuskokko

Kokko kootaan mutta poltetaan vain jos ei ole metsäpalovaroitusta.

lansireimari

Aurinko käväisee horisontissa.

kanootti

Aamu sarastaa.

Aiheeseen liittyvät julkaisut: