Juhannus on meille suomalaisille tärkeä vuotuinen juhla. Koolla on usien iso joukko, mikä on tietysti aivan ihanaa, kunhan ruoka- ja juomapuoli on suunniteltu hyvin. Niukat kylmäsäilytystilat asettavat haasteita mutta aina on juhlat järjestetty ja kauniita muistoja on niistä kertynyt.
Vanhan saaristolaistalon alla on kellari, jossa tarjottavat pysyvät viileinä. Kriittisimpien ruoka-aineiden (maito, kala, kana ja kerma) paikka on tuvan jääkaapissa.
Aaton noutopöytä katetaan verannalle. Salaattia sooseilla, lähitalon isännän savukalaa ja emännän saaristolaisleipää, uusia perunoita ja kesämössöä. Kaali-jauhelihapata kuuluu juhannuspäivän tarjoiluihin. Katso kesäruokavinkkejä simppeliin suveen.
Helppo jälkiruoka kootaan mansikoista, keksirouheesta ja vaahdotetusta vaniljakastikkeesta. Päälle rouhitaan suklaata.
Mansikkakakku tulee olla. Mahdollisimman suuri!
Viimeisestä palasta taistellaan!
Kakun kanssa maittaa makea viini.
Puutarhassa voi pelata jalkapalloa, kun ruoka on laskeutunut.
Kokko kootaan mutta poltetaan vain jos ei ole metsäpalovaroitusta.
Aurinko käväisee horisontissa.
Aamu sarastaa.