Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (n. 37 °C).
Murenna hiiva kulhoon ja lisää lämmin maito. Sekoita puuhaarukalla, kunnes hiiva on täysin liuennut maitoon.
Sekoita sahrami ja 1 tl sokeria morttelissa ja lisää taikinaan.
Lisää 2 dl vehnäjauhoja ja sekoita.
Anna taikinajuuren kohota lämpimässä vesihauteessa noin 10 minuuttia. Peitä kulho leivinliinalla.
Lisää sokeri, pieniksi paloiksi jaettu voi, vaniljasokeri, kananmuna ja osa jauhoista. Vaivaa taikinaa ja lisää suola.
Vaivaa taikinaa käsin, lisää jauhoja vähitellen. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhosta ja kädestä.
Muotoile taikinasta s-kirjaimen muotoisia pullia. Koristele halutessasi rusinoilla.
Anna pullien kohota leivinpaperilla vuoratulla pellillä leivinliinan alla 20–30 minuuttia.
Voitele pullat kananmunalla, johon on sekoitettu hieman suolaa ja vettä.
Paista 200 °C:ssa noin 10–15 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin, pohja on myös ruskea ja pulla tuntuu kevyeltä.
Valmista sokeriliemi pullien paistuessa: kuumenna sokeri ja vesi kattilassa, kunnes sokeri sulaa. Ota kattila pois lämmöltä ja anna jäähtyä. Sivele pullat sokeriliemellä heti uunista ottamisen jälkeen.
Gör så här Lussebullar/saffransbröd
Degrot :
25 g jäst
2 1/2 mjölk
1/2 g saffran + 1 tsk socker
2 dl vetemjöl
Dessutom behöver du:
1 dl socker
125 g mjukt, rumsvarmt smör
1 1/2 tsk vaniljsocker
½ ägg
4 - 5 dl vetemjöl
2 krm salt
Granering: ½ dl russin (blötlagda i kallt vatten ca 1 timme)
Pensling: (innan du gräddar bullarna)
½ ägg ½ krm salt 1 msk vatten
Sockerlag: (pensla bullarna med sockerlag då de är färdigt gräddade)
¼ dl socker
1/2 dl vatten