Yrttiboston

Rucolapestolla maustettu leivonnainen on näyttävä tarjottava kahvipöydässä tai brunssilla kuuman keiton kera.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Kokkausaika 30 mins Kokonaisaika 30 minuuttia

Raaka-aineet

Täyte

Päälle

Vinkki!

Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.

Riko kananmuna lasiin ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Lisää maitoliuokseen puolet kananmunasta, suola ja sokeri. Lisää seokseen jauhoja vähitellen taikinaa samalla alustaen, kunnes taikina on notkeaa. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja pane taikinan päälle leivinliina. Jätä taikina kohoamaan puoleksi tunniksi.

Vaivaa taikinaa hiukan. Ota taikinasta palanen ja kauli se levyksi uunivuoan (Ø 17 cm) pohjalle.

Kauli loppu taikina levyksi. Käytä apuna jauhoja. Leikkaa levyn reunasta kapea suikale ja vuoraa sillä vuoan reunat. Levitä rasvaa ja pestoa vuokaan pohjalevylle sekä kaulitulle taikinalevylle. Silppua valkosipulit ja ripottele silppu ja timjami levylle.

Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa rullasta vuokaan kymmenen palaa. Kohota leivonnaista liinan alla 15 minuuttia. Voitele leivonnainen lopulla kananmunalla. Silppua basilika. Ripottele leivonnaiselle basilikasilppua ja pinjansiemeniä.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Tarjoa heti tai lämmitettynä.

Avainsanat: rukola