Vadelmainen hääkakku

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 50 mins Kokonaisaika: 50 minuuttia
Annokset 18
Raaka-aineet
    Vuokaan
  • voita tai margariinia
  • mannasuurimoita
  • Kakkupohjiin
  • 2 dl erikoiskarkeaa vehnäjauhoa
  • 2 dl perunajauhoa
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 8 kananmunaa
  • 3 1/4 dl sokeria
  • Kostutukseen
  • 3 dl sitruunaista kivennäisvettä
  • Väliin
  • 4 dl vispikermaa
  • 1 dl sokeria
  • 250 grammaa rahkaa
  • noin 500 g vadelmahilloa
  • Päälle
  • 3 dl mansikkatomusokeria
  • vajaa 3 rkl vettä
  • Reunoille
  • 5 dl kermavaahtoa
  • 2 rkl sokeria
Vinkki!

Valitse kaksi erikokoista kakkuvuokaa (halkaisijoiltaan 25 cm ja 19 cm) ja varmista, että ne mahtuvat samanaikaisesti uuniin. Voitele ja jauhota vuoat.

Mittaa kuiva-aineet kulhoon.

Vispaa näin suuri kananmunamäärä mieluiten koneella suuressa kulhossa. Vispaa ensin munien rakenne rikki ja lisää sokeri. Jatka vispaamista kunnes vaahto on paksua ja vaaleaa.

Lisää kuiva-aineet kananmuna-sokerivaahtoon lastalla nostellen.

Jaa taikina vuokiin. Paista kakkupohjia 175 asteessa uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Totea kypsyys puutikulla. Jos käytät kiertoilmatoimintoa, alenna uunin lämpötilaa 20 asteella.

 

Leikkaa kakut kolmeen kerrokseen ja kokoa kakuiksi. Kostuta pienempää kakkua niukasti, ettei neste valu valmiissa kakussa alemman kakun kuorrutukselle.

Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita siihen sokeri ja rahka.

Täytä kakut vadelmahillolla ja kerma-rahkaseoksella. Sekoita mansikkatomusokeriin vettä vähin erin niin kauan että saat levittyvän tahnan.

Levittele tahna molemmille kakuille ja nosta pienempi kakku kahden lastan avulla isomman kakun päälle.

Tähän asti voit tehdä kakun hyvissä ajoin. Vispaa ja makeuta laidoille levitettävä kermavaahto vasta viime hetkellä ja levitä se kakun laidoille, ettei päällyksen punainen väri tahri kermaa.

Aseta kakun päälle kukka, esimerkiksi hortensianoksa, jonka tyvi on kääritty folioon.

Avainsanat: vadelma