Unikkokakku

Unikonsiemenet näyttävät kauniilta kakkupohjassa. Ne antavat kakkuun myös uutta ilmettä.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Valmisteluaika 30 mins Kokkausaika 45 mins Kokonaisaika 1 tunti 15 minuuttia
Annokset: 12

Raaka-aineet

Vuokaan

Pohja

Sitruunakreemi

Kostutus

Päälle

Vinkki!

Voitele iso kakkuvuoka (Ø 24 cm) tai kaksi pientä vuokaa (Ø 17 cm) margariinilla tai voilla ja jauhota vuoka tai vuoat mannasuurimoilla.

Pese sitruunat ja raasta 1–2 sitruunan kuori lautaselle. Purista sitruunoista mehu.

Vaahdota kananmunat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata rasva.

Lisää kananmuna-sokerivaahtoon jauhoseos, rasva, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu.

Sekoita taikina muutamalla sekoitusliikkeellä tasaiseksi ja kaada vuokiin. Paista 180 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia.

Kumoa hiukan jäähtyneet kakut ja leikkaa ne kolmeen kerrokseen.

Tee sitruunakreemi. Kiehauta kattilassa sokeri ja sitruunamehu. Sekoittele kunnes sokeri sulaa.

Pane keltuaiset kulhoon ja lisää niiden joukkoon kuuma sitruuna-sokeriliemi koko ajan vispaten.

Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna varoen, koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta kattila liedeltä ja lisää seokseen kuutioitu rasva ja suklaa pieninä paloina.

Jäähdytä sitruunakreemi. Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita se jäähtyneen sitruunakreemin joukkoon.

Makeuta kostutusta varten 2 dl vettä tomusokerilla.

Kokoa kakku kostuttamalla kakkulevyjä tomusokerivedellä ja levittämällä väliin sitruunatäytettä.

Vispaa päälle tuleva kerma ja makeuta se tomusokerilla. Kuorruta kakku kermavaahdolla.
Vinkki! Voit paistaa unikkokakun pohjataikinasta lahjaksi kakkuja pieniin vuokiin. Voit kostuttaa kakun kaatamalla juuri uunista otetun kakun päälle sitruuna-sokeriliemen. Sen valmistat kuumentamalla kattilassa 1/2 sitruunan mehun ja 1/2 dl sokeria. Kumoa näin kostutettu kakku haaleana, pane vuokaan pala leivinpaperia ja nosta kakku takaisin vuokaan. Kääri täysin jäähtynyt kakku sellofaaniin ja ojenna lahjaksi.