Mittaa jauhot ja pari hyppysellistä suolaa monitoimikoneen kulhoon ja sekoita. Lisää rasva jauhojen joukkoon ja sekoita. Lisää jauho-rasvaseokseen munankeltuainen ja tarvittaessa vesitilkka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm) rasvalla ja vuoraa pohja ja reunat taikinalla. Aseta taikinan päälle iso pala leivinpaperia ja kaada painoksi vuokaan reilusti herneitä tai riisiä.
Kypsennä 190 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Nosta leivinpaperi ja herneet varoen torttupohjan päältä kulhoon ja paista pelkkää pohjaa vielä noin 10 minuuttia.
Huuhtele pohjan paistuessa kaksi sitruunaa ja raasta niistä kuori. Purista mehu kaikista kolmesta sitruunasta.
Vispaa täytteeseen tulevia munia ja sokeria kunnes sokeri on sulanut. Lisää seokseen sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja kerma.
Pane esipaistettu torttu uunin alatasolle uuniritilälle ja kaada sitruunaseos siihen. Varo ettet polta käsivarsiasi.
Kypsennä torttua noin 30 minuuttia. Tarkkaile kakkua loppuvaiheessa ja yritä ottaa se uunista välittömästi hyytymisen tapahduttua ja ennen kuin pinta alkaa halkeilla.
Vinkki!
Koska moni metalli hapettuu happamien marjojen ja sitruunan kosketuksesta, vältä näistä materiaalista tehtyjä vuokia, tarjoiluvateja, lusikoita tai kakkulapioita sitruunaleivonnaisten teossa ja tarjoilussa.