Tyrni-valkosuklaatorttu

Tyrni ja valkosuklaa kääriytyvät sovussa tyrnitorttuun. Torttu ei ole kovin ryhdikäs, arki-illan herkku ennemmin kuin juhlapöytään. Jos haluat siitä juhlavan, lisää täytteeseen haalea seos, jossa on 2 liivatelevyä kuumaan maitoon sulatettuna.
pinit
Jaa

Tyrni-valkosuklaatorttu

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 5 mins Kokonaisaika 5 minuuttia

Raaka-aineet

TAIKINA

TÅYTE

Vinkki!

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja kääntele seos muna-sokerivaahtoon. Levitä seos leivinpaperille ja paista levyä 225-asteisen uunin keskiosassa reilut 5 minuuttia. Kumoa valmis levy leivinpaperille. Irrota paistettaessa käytetty leivinpaperi torttulevyn päältä. Kiehauta kattilassa vettä. Aseta päälle kulhossa valkosuklaa ja anna sen sulaa. Nosta kulho pois vesihauteesta. Sekoita rasva suklaasulaan. Kaakaovoi erottuu tässä vaiheessa mutta jatka siitä huolimatta sekoittamista. Seos tasoittuu samalla kun se sekoiteltaessa jäähtyy. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita seos tasaiseksi. Anna seoksen jähmettyä kylmässä puolisen tuntia, kunnes seos on jähmettynyt levitettäväksi. Sekoita joukkoon tyrnimehu ja sokeri. Levitä puolet täyteseoksesta pohjalevylle. Rullaa levy tiukaksi kääröksi. Suorista päät veitsellä. Vispaa kerma ja sekoita loppu täyteseos sen joukkoon. Kuorruta torttu seoksella ja nosta se vetäytymään kylmään ainakin tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

Avainsanat: tyrni