Tiikerikakku

Tiikerikakku on vanha, tuttu mutta aina tervetullut tarjottava, erityisesti hillolla viimeisteltynä.
pinit
Jaa

Tiikerikakku

Vaikeus: Helppo

Raaka-aineet

TARJOILUUN

Vinkki!

Voitele ja jauhota rengasvuoka. Vaahdota rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen seosta samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos sekä kerma. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe. Ota puolet vaaleasta osasta ja laita se kakkuvuoan pohjalle. Laita keskimmäiseksi kerrokseksi ruskea taikina ja päällimmäiseksi taas vaalea osa taikinaa. Paina haarukka taikinaan ja vedä sillä taikinaan painettuna rengasvuoassa yksi täysi kierros tehden samalla aaltoliikettä. Paista kakkua 175 asteessa vajaa tunti. Vinkki! Tee isoon vuokaan kaksi tai kolmekin annosta taikinaan, jotta saat muhkean kakun. Lisää paistoaikaa tarvittava määrä. Varmista kakun kypsyys aina puutikulla. Tarjoa kakku makean tuorevadelma-vadelmahillosekoituksen kanssa. Sileän hillon saat, jos soseutat tuoreet vadelmat ja paseeraat ne eli painelet siivilän läpi.

Avainsanat: perinneruokaa modernisti