Teriyaki-lohi

Keittiö
Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 20 mins Kokonaisaika: 20 minuuttia
Annokset 4
Raaka-aineet
    lohifilee
  • 1 tl suolaa
  • teriyaki-mausteseosta ja 2 rkl tummaa siirappia tai
  • teriyaki-kastiketta
Vinkki!

Siirrä lohifilee pakkauksestaan uunivuokaan. Ripottele päälle teriyaki-mausteseosta ja suolaa. Valuta päälle siirappia. Kypsennä noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes kala on kypsää.

Kiehauta kattilassa lisukkeeksi parsakaalia ja kuumenna maissi mikroaaltouunissa. Suikaloi päälle salaattia ja pilko tomaatteja annosten kyytipojiksi.

Vinkki! Pieni annos on näppärintä paistaa paistinpannulla. Kypsennä kalaa ensin muutama minuutti nahkapuoli ylös päin pannulla kasviöljyssä. Käännä kala nahkapuoli alas päin, lisää mausteet ja jatka kypsentämistä keskilämmöllä. Kalan voi vielä paiston aikana kääntää mutta vain nopeasti, etteivät mausteet valu pannulle.