Taatelikakut koko suvulle

Kurssit ,
Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 1 hrs Kokonaisaika: 1 tunti
Raaka-aineet
  • 700 g kivettömiä taateleita
  • 8 dl vettä
  • 800 g voita
  • 8 kanamunaa
  • 6 dl sokeria
  • 4 dl turkkilaista jogurttia
  • 14 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl vanilliinisokeria
  • 8 tl soodaa
Vinkki!

Vaihe 1

Voitele ja jauhota 5 rengasvuokaa (ø 22 cm) (esim. 3 x kathedraalivuoka, kaksi kaunista, koristelliista, vanhaa alumiinivuokaa) Pilko taatelit kulhoon. Lisää rasva ja kuumenna mikroaaltouunissa lyhyissä jaksoissa. Kun taatelit ovat pehmenneet, siirrä seos monitoimikoneeseen ja jauha vahvalla vispilällä soseeksi. Lisää vesi ja sekoita. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää munavaahtoon jogurtti. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja sooda. Varmistu ettei taateliseoksessa ole kiviä. Sekoita jauhoseos ja taateli-rasvaseos taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 160-asteisessa uunissa noin tunti. Taatelikakku on parasta kun se saa rauhassa tekeytyä jääkaapissa tai kellarissa. Se kannattaa pakata tiiviisti, ettei se ota sivumakuja muista kylmässä säilytettävistä tuotteista. Vinkki! Jos leivot kakkuja myyjäisiin, mainitse ”Saattaa sisältää taatelin kiviä”.

Avainsanat: joulu, perinneruokaa modernisti