Voitele ja jauhota rengasvuoka (Ø 22 cm).
Pilko taatelit kattilaan, lisää vesi, peitä kannella ja keitä kunnes taatelinpalat ovat pehmenneet eli noin 10 minuuttia. Siirrä kattila levyltä ja lisää kuumaan seokseen rasva.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää munavaahtoon kerma tai hapanmaitovalmiste. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja sooda. Sekoita jauhoseos ja taateli-rasvaseos taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Alenna lämpötila 160 asteeseen ja kypsennä vielä 15 minuuttia.
Taatelikakku on parasta kun se saa rauhassa tekeytyä jääkaapissa tai kellarissa. Se kannattaa pakata tiiviisti, ettei se ota sivumakuja muista kylmässä säilytettävistä tuotteista.