Suklaamoussekakku

Tämä kakku näyttää vaikealta tehdä muttei ole. Onnistut kun noudatat tarkasti työohjetta. Koska kakku pakastetaan, sopii se loistavasti suurten juhlien järjestäjälle. Ota moussekakku jääkaappiin neljä tuntia ennen tarjoamista.
pinit
Jaa

Suklaamoussekakku

Vaikeus: Helppo
Annokset: 12

Raaka-aineet

TAIKINA

VAAHTO

KORISTELU

Vinkki!

Tee suklaakoristeet hyvissä ajoin.
Tee torttupohja. Siivilöi ensiksi yhteen kuiva-aineet.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista. Vispaa munanvalkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keltuaiset varovasti nuolijalla käännellen valkuaisvaahtoon. Nostele kuiva-aineet varovasti munavaahtoon.
Levitä taikina uunipellille ohuelti lastan avulla. Paista noin 8 minuuttia 180 asteisen uunin keskitasossa.
Sirottele sokeria leivinpaperille tai keittiöliinalle. Kumoa sen päälle torttupohja ja irrota pohjassa oleva leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.
Ota torttupohjasta kaksi irtoreunakakkuvuoan (Ø 24 cm) pohjaa hiukan pienempää, pyöreää palaa. Suojaa vuoka leivinpaperipalalla ja aseta ensimmäinen torttupohja sen päälle. Levitä päälle musteherukkahillo. Aseta päälle toinen torttupohja. Paina päältä kevyesti, jotta kakusta tulee tiivis.
Leikkaa vuoan sisäreunalle vahvasta muovista, esim. piirtoheitinkalvosta, reunan korkuinen nauha.
Tee suklaamousse. Vaahdota 3,5 dl kermaa ja pane se kylmään.
Sulata suklaa kulhossa, joka on kuumaa vettä sisältävän kattilan päällä.
Tee toinen vesihaude edelliseen tapaan ja vatkaa siinä olevassa kulhossa keltuaiset, sokeri ja loppu kerma. Kuumenna seosta kunnes se sakenee.

Sekoita hiukan kermavaahtoa suklaan sekaan, lisää joukkoon hiukan keltuaisseosta ja sekoita.
Kaada suklaa keltuaisseokseen. Sekoita huolella. Kääntele joukkoon kermavaahto.
Kaada seos välittömästi kakkuvuokaan rakentamasi kakun päälle ja reunoille. Suojaa torttu tuorekelmulla ja nosta se kakku pakastimeen seuraavaan päivään tai pidemmäksi ajaksi.
Irrota jäätynyt kakku vuoasta mutta jätä vielä muovinauha sen ympärille. Nosta torttu tarjoiluvadille ja anna sen sulaa jääkaapissa noin neljä tuntia ennen tarjoilua.
Koristele pinta ennen tarjoilua siivilän läpi ripotellulla kaakaojauheella, marjoilla ja suklaakoristeilla. Jos et ehdi tehdä näyttäviä suklaakiehkuroita, raasta marjojen päälle reilusti suklaata. Ota viimeisenä kakkua ympäröivä muovinauha pois.

Avainsanat: mansikka, suklaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *