Suklaakeksikakku

Vaikeus Helppo
Aika
Valmisteluaika: 20 mins Kokkausaika: 35 mins Kokonaisaika: 55 minuuttia
Annokset 15
Raaka-aineet
    Pohja
  • 200 g margariinia tai voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 sitruunan mehu
  • Vaniljakreemi
  • 4 rkl maissitärkkelystä
  • 1 dl sokeria
  • 5 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g voita
  • Koristeluun
  • suklaapäällysteisiä keksejä
  • kermavaahtoa
  • 1 sitruuna
Vinkki!

Vaahdota pehmeä rasva. Lisää vähitellen sokerit seosta koko ajan vatkaten. Lisää kananmunat yksitellen seosta voimakkaasti vatkaten.

Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhot taikinaan vuorotellen sitruunamehun kanssa.

Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka (30 x 24 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla reilut 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.

Tee vaniljakreemi. Mittaa kattilaan maissitärkkelys, sokeri, maito ja kerma. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee kiisseliksi. Jäähdytä hiukan. Kuutioi voi ja vatkaa se vaniljakiisseliin.

Levitä seos jäähtyneelle taikinapohjalle ja pidä kylmässä, kunnes täyte on napakoitunut. Aseta kakun päälle keksit ja leikkaa niiden mukaan annospaloiksi. Koristele kermalla. Pese sitruuna ja työstä siitä paloille koristeita sitrusraudalla.

Avainsanat: suklaa