Suklaakakku

Kurssit ,
Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 25 mins Kokonaisaika: 25 minuuttia
Annokset 6
Raaka-aineet
  • 400 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 55–65 %)
  • 2 dl sokeria
  • 250 g voita
  • 5 kananmunaa
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • 2 rkl likööriä, esim. mantelilikööriä
  • TARJOILUUN
  • kermavaahtoa
Tee näin:
  1. Sulata suklaa ja voi mikroaaltouunissa n. 30 sekunnin jaksoissa seosta välillä sekoittaen.

  2. Vispaa kananmunien rakenne rikki.

  3. Lisää kananmunamassan joukkoon sokeri ja maissitärkkelys.

  4. Sekoita hyvin ja lisää seokseen suklaa-voiseos sekä likööri.

  5. Kaada seos kakkuvuokaan (halkaisija 26 cm) ja paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Vinkki!

Tämä taikina voi hyvin odotella jääkaapissa vieraita. Voit tehdä taikinaseoksen jääkaappiin jo edellisenä päivänä!

Kun on kakun tai jälkiruuan aika, paista taikinasta kakku tai kullekkin ruokailijalle pienet kakkuset muffinivuoassa jälkiruuaksi. Kylkeen sopii erinomaisesti vaniljajäätelöpallo.

Avainsanat: suklaa