Suklaa-passiontorttu

Tee tortun pohja ja täyte ajoissa valmiiksi, mutta levitä täyte pohjaan vasta juuri ennen tarjoilua, jotta pohja säilyy mureana. Kylmä täyte levittyy hyvin kuumaan veteen kastetulla ja sen jälkeen kuivatulla metallisella palettiveitsellä. Tee myös suklaakoristeet hyvissä ajoin.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Kokkausaika 15 mins Kokonaisaika 15 minuuttia

Raaka-aineet

Vuokaan

Täyte

Koristeeksi

Vinkki!

Tee torttutaikina. Pane jauhot leivinalustalle keoksi. Tee keskelle kolo ja pane siihen rasva, mantelijauhe, mausteet ja sokerit. Pese sitruuna ja raasta siitä kuorta muiden raaka-aineiden joukkoon. Nypi ainekset tasaiseksi massaksi ja lisää keltuainen.

Tee taikinasta pallo ja pane se jääkaappiin tunniksi.

Voitele torttuvuoka (Ø 22 cm). Kauli taikina 3 mm paksuiseksi levyksi ja vuoraa sillä torttuvuoka. Pistele torttupohja haarukalla ja nosta se kylmään puoleksi tunniksi.

Paista kylmää pohjaa 12–15 minuuttia 175 asteessa uunin keskitasolla. Jäähdytä torttupohja vuoassa.

Nosta jäähtynyt torttupohja vuoasta.

Aseta kattilan päälle siivilä. Halkaise passionhedelmät ja koverra niiden sisus siivilään.

Painele hedelmäsosetta siivilää vasten, jotta mehu (yhteensä noin 1 dl) valuu kattilaan. Lisää mehuun sokeri, kerma ja hunaja. Kiehauta seos. Nosta kattila liedeltä. Rouhi suklaa kattilaan ja sekoittele, kunnes suklaa sulaa.

Paloittele kylmä voi kuutioiksi. Lisää voikuutiot suklaatäytteeseen. Sekoita seos sileäksi ja pane se jääkaappiin.

Levitä täyte juuri ennen tarjoilua tortun päälle. Koristele passionhedelmällä ja sitruunamelissalla. Asettele päälle myös itse tehtyjä suklaakoristeita.

Avainsanat: passion, suklaa