Suklaa-marenkikakku
Raaka-aineet
Marenkipohjat
Kreem
Päälle
Vinkki!
Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Piirrä niille yhteensä kolme ovaalia.
Vispaa munanvalkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi reilun kokoisessa kulhossa. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen ja jatka vispaamista kunnes vaahto on todella runsasta.
Levitä kaksi kolmasosaa taikinasta leivinpaperille piirretyille ovaaleille ja paista kiertoilmatoiminnolla 150 asteessa (tavallisessa uunissa voit säätää 170 asteen lämpötilan) puolitoista tuntia tai kunnes marenki on vaaleanruskeaa ja irtoaa paperista.
Sulata suklaa. Vaahdota rasva. Lisää rasvan joukkoon vähitellen marenkitaikinan loppu, suklaa ja kaakao. Nosta täyte kylmään.
Ota täyte huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kakun kokoamista. Pursota tai levitä täyte kahdelle marenkilevylle ja aseta ne päällekkäin. Nosta ylimmäksi kolmas marenkilevy. Pese hedelmät, kuivaa ne ja leikkaa lohkoiksi.
Asettele hedelmälohkoja kakun päälle. Viimeistele kakku siivilän läpi sirotellulla tomusokerilla.