Suklaa-marenkikakku

Marenkikakku on kiireisen pelastus, kun pohjat on tehty etukäteen. Kermaa, marjoja ja hedelmiä ja siinäpä se. Tiesitkö, että Vinkki! Marenki irtoaa parhaiten leivinpaperista. Voitelua ei tarvita. Älä sure jos marenki lohkeilee. Se kuuluu asiaan. Säilytä marenki kuivassa kaapissa pölyltä suojattuna, esimerkiksi keittiöpyyhkeellä peitettynä.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Kokkausaika 90 mins Kokonaisaika 1 tunti 30 minuuttia
Annokset: 10

Raaka-aineet

Marenkipohjat

Kreem

Päälle

Vinkki!

Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Piirrä niille yhteensä kolme ovaalia.

Vispaa munanvalkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi reilun kokoisessa kulhossa. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen ja jatka vispaamista kunnes vaahto on todella runsasta.

Levitä kaksi kolmasosaa taikinasta leivinpaperille piirretyille ovaaleille ja paista kiertoilmatoiminnolla 150 asteessa (tavallisessa uunissa voit säätää 170 asteen lämpötilan) puolitoista tuntia tai kunnes marenki on vaaleanruskeaa ja irtoaa paperista.

Sulata suklaa. Vaahdota rasva. Lisää rasvan joukkoon vähitellen marenkitaikinan loppu, suklaa ja kaakao. Nosta täyte kylmään.

Ota täyte huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kakun kokoamista. Pursota tai levitä täyte kahdelle marenkilevylle ja aseta ne päällekkäin. Nosta ylimmäksi kolmas marenkilevy. Pese hedelmät, kuivaa ne ja leikkaa lohkoiksi.

Asettele hedelmälohkoja kakun päälle. Viimeistele kakku siivilän läpi sirotellulla tomusokerilla.

Avainsanat: marenki