Sitruunainen suklaarulla

Sitruuna ja suklaa sopivat hyvin yhteen. Tämä torttu säilyy jääkaapissa tarvittaessa kaksikin viikkoa.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Valmisteluaika 14 mins Kokkausaika 15 mins Kokonaisaika 29 minuuttia

Raaka-aineet

Pohja

Sitruunakreemi

Vinkki!

Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori kulhoon.

Lisää kulhoon vehnä- ja perunajauhot ja kaakao.

Sulata suklaa vesihauteessa.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Erota munanvalkuaiset ja munankeltuaiset eri kulhoihin.

Vispaa munanvalkuaiset suolaripauksen kanssa lämpimässä vesihauteessa kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokeri vähitellen, pieninä lisäyksinä seosta samalla vispaten.

Sekoita valkuaisvaahtoon varovasti jauhoseos ja sulatettu suklaa.

Levitä taikina laakeaksi levyksi (25 x 30 cm) uunipellille ja kypsennä noin 15 minuuttia 160 asteisessa uunissa hiukan keskitason yläpuolella.

Sirottele leivinpaperille tai keittiöliinalle sokeria. Kumoa torttu sen päälle. Irrota leivinpaperi. Irrottamista helpottaa kun sivelet paperin pintaa kylmään veteen kastetulla siveltimellä.

Valmista täyte. Purista sitruunasta mehu ja kaada se kattilaan. Lisää kattilaan sokeri ja kuumenna seos kiehuvaksi.

Pane keltuaiset kulhoon ja kaada päälle kuuma sitruuna-sokeriliemi seosta samalla voimakkaasti vispaten. Siirrä seos uudelleen kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jäähdytä hiukan.

Kuutioi voi ja vispaa se sitruunaseokseen.

Anna sitruunakreemin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sekoita sitruunakreemiin vispattu kerma ja levitä täyte torttupohjalle. Kääri rullalle. Anna tortun mielellään vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Avainsanat: sitruuna, suklaa