Sienikeitto

Kurssit
Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 15 mins Kokonaisaika: 15 minuuttia
Annokset 2
Raaka-aineet
  • 200 g metsäsieniä (herkkutatteja, kantarelleja sellaisenaan tai karvalaukkuja ryöpättynä)
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl kanafondia
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • suolaa
  • valkopippuria
Vinkki!

Puhdista ja pilko sienet käyttövalmiit sienet tai ryöppää sienet tarvittaessa. Kuori ja silppua sipuli.

Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Kuullota siinä sipulia  hetki keskilämmöllä. Lisää joukkoon sienet ja paista muutama minuutti.

Lisää kattilaan vesi ja kanaliemikuutio. Keitä kannen alla noin kymmenen minuuttia. Soseuta keitto.

Lisää ruokakerma ja mausteet. Tarkista maku.

Vinkki! Kuutioi kuivahtanutta leipää. Kuumenna paistinpannulla tilkkanen kasviöljyä ja ripottele joukkoon paprikamaustetta. Kääntele paprikaöljyssä leipäkuutiot rapeiksi. Tarjoa keiton päällä.

Avainsanat: kuvituskuva, sienet