Sienikeitto

Sienimetsästä palattua puhdistan saaliin ja valmistan siitä kesemmällä heti lämpimät leivät ja syyskylmällä kuuman keiton. Saaliin varalta pidän kotona aina muutaman tölkin ruokakermaa tai kasvirasvapohjaista rasvasekoitetta.
pinit
Jaa

Sienikeitto

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 15 mins Kokonaisaika 15 minuuttia
Annokset: 2

Raaka-aineet

Vinkki!

Puhdista ja pilko sienet käyttövalmiit sienet tai ryöppää sienet tarvittaessa. Kuori ja silppua sipuli.

Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Kuullota siinä sipulia  hetki keskilämmöllä. Lisää joukkoon sienet ja paista muutama minuutti.

Lisää kattilaan vesi ja kanaliemikuutio. Keitä kannen alla noin kymmenen minuuttia. Soseuta keitto.

Lisää ruokakerma ja mausteet. Tarkista maku.

Vinkki! Kuutioi kuivahtanutta leipää. Kuumenna paistinpannulla tilkkanen kasviöljyä ja ripottele joukkoon paprikamaustetta. Kääntele paprikaöljyssä leipäkuutiot rapeiksi. Tarjoa keiton päällä.

Avainsanat: kuvituskuva, sienet