Sienikakku leipävuokaan

Kurssit
Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 40 mins Kokonaisaika: 40 minuuttia
Annokset 4
Raaka-aineet
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1/2 dl kiehuvaa vettä
  • VUOKAAN
  • leivontamargariinia
  • korppujauhoja
  • Jos teet kakun 24 cm vuokaan
  • käytä
  • 2 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 5 kananmunaa
  • 1 3/4 dl sokeria
  • 1 dl kiehuvaa vettä
Vinkki!

Voitele leipävuoka ja jauhota se korppujauhoilla.
Sekoita kuiva-aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta vesi ja lisää se kananmunavaahtoon vähitellen, seosta koko ajan hyvin vatkaten.
Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuiva-aineet.
Pane taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa 175 asteessa keskitasoa hiukan alempana noin 40 minuuttia.
Vinkki: Anna sokerikakun jäähtyä vuoassa kymmenen minuuttia. Sirottele keittiöliinalle tai leivinpaperille sokeria ja kumoa kakku sille. Aseta vuoka kakun päälle, jotta siitä haihtuva kosteus jää kakkuun.

Avainsanat: kakunkoristelu