Sekametelisoppa

Kuivatuista hedelmistä keitetty hedelmäkeitto, tuttavallisemmin sekametelisoppa tarjotaan riisipuuron kera.
pinit
Jaa

Sekametelisoppa

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 15 mins Kokonaisaika 15 minuuttia
Annokset: 5

Raaka-aineet

Vinkki!

Laita hedelmät kattilaan. Lisää vesi ja keitä n. 10 minuuttia alhaisessa lämpötilassa. Lisää sokeri ja keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita keskenään perunajauhot ja vesi. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon suuruste. Laita takaisin hellalle ja anna kiehahtaa. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada tarjoilukulhoon. Tarjoile sekametelisoppa lämpimänä vaniljakastikkeen tai kylmänä maidon tai riisipuuron kera.

Avainsanat: joulu, perinneruokaa modernisti