Sahrami-pinjansiemenkakku

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 36 mins Kokonaisaika: 36 minuuttia
Annokset 6
Raaka-aineet
    Vuokaan
  • margariinia
  • korppujauhoja
  • Pohja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 75 g margariinia
  • 1 tl sahramia
  • 1 dl maitoa
  • 2 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 3/4 dl vehnäleseitä
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • Kostutus
  • ananasmehua tölkistä
  • Väliin
  • 4 dl kermaa
  • 2 dl rahkaa
  • sokeria
  • 1 tlk (565/340 g) ananasmurskaa
Vinkki!

Voitele pyöreä, tasapohjainen uunivuoka (Ø 17 cm) ja jauhota se korppujauhoilla.

Riko munat kulhoon. Mittaa päälle sokeri ja vaahdota ainekset kevyesti keskenään vispilällä.

Sulata kattilassa rasva. Lisää rasvasulaan sahrami ja maito.

Sekoita keskenään kananmuna-sokerivaahto ja rasva-maitoseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, vehnäleseet ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Lisää myös pinjansiemenet.

Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen ja kostuta kakkulevyt kakkua kootessasi liki kaikella ananastölkin mehulla.

Vispaa kerma ja sekoita joukkoon rahka sekä maun mukaan sokeria.

Levitä kakkupohjille ananasmurskaa sekä kerma-rahkaseosta.

Vinkki! Tarjoa kak

Ananastietoutta:

Ananas on kypsä, kun sen vihreistä lehdistä saa kevyesti voimaa käyttäen nykäistyä lehden irti.

Leikkaa ananaksen päästä pois vihreät lehdet. Leikkaa myös pohjasta paksu pala pois.

Aseta ananas leikkuulaudalle pystyyn ja leikkaa reiluin siivuin kuori irti.

Leikkaa sitten ananas paloiksi siten, että mukaan ei tule keskellä ananaksen pituussuunnassa olevaa kovaa osaa.

Avainsanat: ananas