Sacherkakku

Sahcerkakku säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa. Sen voi myös pakastaa. Sacher on riittoisa herkku, josta jo ohut siivu riittää juhlistamaan kahvihetken.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Valmisteluaika 30 mins Kokkausaika 50 mins Kokonaisaika 1 tunti 20 minuuttia
Annokset: 12

Raaka-aineet

Vuokaan

Pohja

Täyte

Päälle

Vinkki!

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm). Leikkaa vuoan pohjalle sopiva pala leivinpaperia ja sipaise sekin rasvalla. Ripottele vuokaan korppujauhoja.
Sulata suklaa ja jäähdytä se. Vaahdota rasva ja sokeri keskenään valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää rasva-sokeriseokseen suklaasula ja sekoita seos sileäksi.
Erottele munanvalkuaiset munankeltuaisista. Lisää keltuaiset rasva-sokeri-suklaaseokseen yksitellen samalla koko ajan sekoittaen.
Vispaa munanvalkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kolmannes valkuaisvaahdosta suklaaseokseen.
Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää suklaataikinaan loppu valkuaisvaahto sekä jauhoseos.
Kaada seos vuokaan ja kypsennä 170 asteessa uunin keskitasoa hiukan alempana noin 50 minuuttia. Kumoa kakku vasta jäähtyneenä.
Sulata täytteen suklaa. Vaahdota rasva. Vispaa tomusokeri ja kananmuna vaahdoksi lämpimässä vesihauteessa. Nosta kulho pois ja jatka vispaamista. Vispaa kananmunavaahdon joukkoon rasva. Lisää sulatettu suklaa seokseen ja sekoita.
Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Levitä ensimmäiseen väliin mustaherukkahyytelö. Levitä toiseen väliin suklaatäytettä mutta jätä sitä kulhoon noin 1/2 dl ja sivele se päällimmäisen kakkulevyn pintaan.
Nosta kakku tunniksi kylmään. Nosta kakku ritilän päälle. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Kuorruta kakku suklaasulalla ja anna suklaan jähmettyä.
Asettele kakulle koristeet juuri ennen tarjoamista. Jos kakkua jää, nosta koristeet pois, suojaa kakku kuvulla ja säilytä kylmässä.

Avainsanat: aprikoosi, omena, suklaa