Ruusunmarja-kanelimarenkikakku
Raaka-aineet
Kanelimarenki
Täyte
Päälle
Vinkki!
Vispaa kulhossa huoneenlämpöiset valkuaiset ja suola. Lisää vähitellen sokeri ja jatka vispaamista. Kun vaahto on napakkaa, lisää maissitärkkelys, kaneli ja viinietikka.
Suojaa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja sipaise niille rasvaa kolmen tai neljän ympyrän alalle.
Lusikoi vaahto rasvalla sipaistuille alueille.
Kypsennä marenkeja kiertoilmalla 150 asteessa viisi minuuttia. Laske lämpötila 50 asteeseen (tavallisessa uunissa 100 asteessa) ja jatka kypsentämistä puolitoista tuntia.
Vispaa kerma. Rouhi suklaa. Kokoa kakku panemalla marenkilevyn päälle kermavaahtoa, suklaarouhetta ja ruusunmarjasosetta. Nosta päälle uusi marenkilevy ja täytä se samalla tavoin. Jatka näin kunnes kaikki marenkilevyt on käytetty.
Avaa ananaskirsikoita suojaavat lehdet ja koristele kakku ananaskirsikoilla. Voit viimeistellä kakun kinuskikastikkeella.
Vinkki! Voit jättää yhden marenkilevyn myöhempiin tarpeisiin. Voit tehdä siitä, kermasta, suklaasta ja ruusunmarjasoseesta pikaisesti herkulliset jälkiruoat annosmaljoihin.