Runebergin piiras

Kurssit
Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 20 mins Kokonaisaika: 20 minuuttia
Annokset 8
Raaka-aineet
  • 1 1/2 dl juoksevaa margariinia
  • 1 dl ruokotomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl korppujauhoja
  • 50 g jauhettua mantelia
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • PÄÄLLE
  • 1 rkl mantelimassaa raastettuna
  • 100 g vadelmamarmeladia
  • 2 rkl mantelirouhetta
Vinkki!

Vaahdota margariini ja sokeri kevyesti. Vispaa joukkoon yksitellen kananmunat. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja lisää ne taikinaan. Leikkaa leivinpaperista suikale pitkänomaisen piirasvuoan (35X12 cm) pohjalle. Levitä 2/3 taikinasta vuokaan. Raasta päälle mantelimassa ja peitä se lopulla taikinalla. Jaa marmeladi piiraan päälle isoiksi sattumiksi. Ripottele päälle mantelirouhetta. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia.

Avainsanat: perinneruokaa modernisti