Rommi-kirsikkakakku
Raaka-aineet
VUOKAAN
TAIKINA
TÄYTE
TARJOILUUN
Vinkki!
Mittaa kaikki kakkutaikinan ainekset yleiskoneen kulhoon ja vaahdota seosta viitisen minuuttia. Sekoita keskenään täytteen ainekset. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 25 cm) tai kaksi pienempää vuokaa. Lusikoi reilusti yli puolet taikinasta vuokaan, jaa päälle täyte ja nostele loppu taikina kahden lusikan avulla nokareiksi kirsikkaseoksen päälle. Paista 175-asteisessa uunissa isoa kakkua noin 50 minuuttia ja pieniä kakkuja noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuin irrotat sen. Leikkaa kakku paloiksi. Kuumenna kakkusiivut haaleaksi ennen tarjoilua. Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa mansikkakastikkeen, kermavaahdon ja suklaarouheen kera