Rommi-kirsikkakakku

Saksalaistyylinen, gluteeniton rommi-kirsikkakakku on oiva syys- ja talvitarjottava.
pinit
Jaa

Rommi-kirsikkakakku

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 50 mins Kokonaisaika 50 minuuttia
Annokset: 10

Raaka-aineet

VUOKAAN

TAIKINA

TÄYTE

TARJOILUUN

Vinkki!

Mittaa kaikki kakkutaikinan ainekset yleiskoneen kulhoon ja vaahdota seosta viitisen minuuttia. Sekoita keskenään täytteen ainekset. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 25 cm) tai kaksi pienempää vuokaa. Lusikoi reilusti yli puolet taikinasta vuokaan, jaa päälle täyte ja nostele loppu taikina kahden lusikan avulla nokareiksi kirsikkaseoksen päälle. Paista 175-asteisessa uunissa isoa kakkua noin 50 minuuttia ja pieniä kakkuja noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuin irrotat sen. Leikkaa kakku paloiksi. Kuumenna kakkusiivut haaleaksi ennen tarjoilua. Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa mansikkakastikkeen, kermavaahdon ja suklaarouheen kera

Avainsanat: kirsikka