Raparperipannukakku

Raparperipannukakun voi tehdä uunittomassakin keittiössä liedellä. Peitä kakku lasikannella paiston aikana, niin lasten on turvallista katsoa taikinan nousemista pannussa.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Kokkausaika 15 mins Kokonaisaika 15 minuuttia
Annokset: 4

Raaka-aineet

Raparperiseos

Taikina

Kinuskikastike

Vinkki!

Sulata rasva puhtaassa, pinnoitetussa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää raparperit ja sokeri. Kääntele seosta kuumassa rasvassa kunnes raparperipalat ovat pehmenneet hiukan.

Vispaa kananmunat ja sokeri keskenään valkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja sekoita jauhoseos taikinaan. Kaada taikinaseos pannulle raparperin päälle. Pienennä lieden lämpötilaa ja kypsennä kakkua kannen alla 10–15 minuuttia. Taikina ei saa pinnasta väriä. Kypsän kakun pinta on huokoinen eikä siitä jää sormeen taikinaa sitä painettaessa.

Kumoa kakku lautaselle ja tarjoa jäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa.

 

Kinuskikastike: Kiehauta kattilassa sokeria ja sitruunamehua, kunnes sokeri on saanut vaaleanruskean värin.

Lisää kerma vähin erin kastiketta koko ajan sekoittaen. Keitä vielä hetki.

Kinuskikastike säilyy kylmässä viikon.