Raikas sitruunamarenkikakku
Raaka-aineet
Pohja
Väliin
Päälle
Vinkki!
Vaahdota munanvalkuaiset ja suola puhtaassa, rasvattomassa ja kuivassa kulhossa. Lisää joukkoon sokeri vähitellen, seosta samalla koko ajan vispaten.
Vispaa vaahto kovaksi. Lisää joukkoon maissitärkkelys ja sitruunan kuori. Purista joukkoon sitruunamenu.
Peitä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja piirrä papereille yhteensä neljä ympyrän muotoista aluetta. Jaa niille marenkiseos.
Paista kiertoilmalla 150 asteessa viisi minuuttia ja laske uunin lämpötila 100 asteeseen. Jatka paistamista noin tunti. Katkaise uunista virta ja jätä marengit vielä jälkilämpöön. Irrota jäähtyneet marengit varoen. Jos sinulla ei ole kiertoilmauunia, tee marenki kahdessa osassa ja korota uunin lämpötilaa 20 asteella.
Vispaa kasvirasvavalmiste napakaksi vaahdoksi. Sekoita jogurtti vaahtoon. Makeuta seos sokerilla ja lisää joukkoon valkosuklaarouhe.
Kokoa kakku. Levitä täytettä jokaiselle marenkilevyille, siis myös päällimmäiseksi tulevalle. Kokoa kakku ja pudota halutessasi välikerroksiin ja päälle mustikoita. Jos käytät karambolaa, huuhtele ja kuivaa karambola se ja leikkaa siitä siivuja kakun koristeeksi. Koristele makeisilla.