Raikas omenakakku

Marmeladista tehty kiille saa kakun näyttämään leipurimestarin tekemältä. Kiille ei ole pelkästään kaunis vaan siinä on myös runsaasti makua.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Valmisteluaika 10 mins Kokkausaika 40 mins Kokonaisaika 50 minuuttia
Annokset: 10

Raaka-aineet

Vuokaan

Pohja

Täyte

Päälle

Vinkki!

Voitele torttu- tai irtopohjavuoka (Ø 22 cm).

Sulata rasva. Pese sitruuna. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.

Raasta jauhoseoksen joukkoon mantelimassa ja sitruunan kuori.

Sekoita rasvasulaan sokeri sekä kananmunat yksitellen, seosta samalla vatkaten.

Lisää jauhoseos. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja lohko omenat. Jaa omenaviipaleet taikinalle.

Paista kakkua 175 asteessa 30 minuuttia.

Ota kakku uunista ja nosta lämpötila 200 asteeseen.

Rouhi pähkinät esimerkiksi kaatamalla ne pussiin ja nuijimalla niitä kaulimella.

Kuumenna pienessä kattilassa marmeladi ja vesi, kunnes seos on valuvaa. Jaa seos kakun päälle. Ripottele päälle pähkinärouhe. Paista vielä 10 minuuttia.

Avainsanat: aprikoosi, omena