Quich, sämpylä tai sconssi – kaikki samalla taikinalla

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 30 mins Kokonaisaika: 30 minuuttia
Annokset 8
Raaka-aineet
    TAIKINA
  • 2 1/2 dl Teff-Fibra -jauhoseosta
  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 rkl leivinjauhetta
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 75 g leivontamargariinia tai voita
  • 3 dl maitoa
  • TÄYTE
  • vihreä paprika
  • 4 dl smetanaa
  • 4 dl maitoa
  • 6 kananmunankeltuaista
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • 1 rs (100 g) fetajuustoa
Vinkki!

Vaihe 1

000000; font-size: 10pt;">Sekoita taikinan kuiva-aineet keskenään kulhossa.

 Vaihe 1

000000; font-size: 10pt;”>Lisää joukkoon rasva ja maito. Sekoita taikina sileäksi. Vuoraa piirasvuoka leivinpaperilla ja jaa taikina sille. Laita päälle pala leivinpaperia ja prässää papereiden välissä quich-pohjasta tasapaksu ja kaunisreunainen. Silppua pohjalle paprikat ja jaa joukkoon fetakuutiot. Sekoita liemi maidosta, ranskankermasta ja kananmunista, mausta ja jaa vuokaan.

000000; font-size: 10pt;">Sconssit tai sämpylät: jaa taikina kahdeksaan osaan. Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla ja taputtele taikinasta sille kuusi kiekkoa tai muotoile taikinasta sämpylät.

 Vaihe 1

000000; font-size: 10pt;”>Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Sämpylät ja sconssit paistuvat nopeammin. Tarjoa salaatin kera.

Vinkki! Voit silputa täytteen joukkoon kinkkua, kanaa tai ruskistettua pekonia tai graavilohta.