Pursotettava sokerikuorrute

Pursotettava sokerikuorrute sopii monenlaiseen koristeluun: pursottamiseen ja kiinnittämään esimerkiksi hopeakuulia. Treenaamalla syntyy todella näyttävät koristeet kukten kuvan kyyhkyset. Seos kuivuu ja sopii siksi hyvin pipareiden koristeluun. Munanvalkuaisjauheesta saat aina samanlaisen seoksen, kananmunien kokovaihtelu ei ole haasteena. Ohjeet poikkeavat hiukan toisistaan. Puhdas kulho on kriittinen, rasva häiritsee vaahtoutumista. Happo tuo jäntevyyttä seokseen, ei siis huono ajatus lisätä sitä myös valkuaisjauheesta valmistettavaan seokseen.
pinit
Jaa

Pursotettava sokerikuorrute

Vaikeus: Helppo

Raaka-aineet

tai

Vinkki!

Ohje valkuaisjauhettä käyttävälle: tarkasta, että yleiskoneen kulho on ehdottomasti puhdas eikä siinä ole rasvaa, sillä pienikin määrä rasvaa tekisi vaahdosta raskaan ja vaikeasti pursotettavan. Mittaa valkuaisjauhe ja vesi kulhoon ja vispaa, kunnes seos on sileää. Lisää 2/3 tomusokerista ja vaahdota seosta, kunnes saat runsaan vaahdon. Lisää loppu tomusokeri ja jatka vispaamista, kunnes seos on jäykkää. Sopivan jäykkä seos jää vispilään ja ylös alas käännettäessä huippu pysyy kohollaan ja notkahtaa alaspäin vain hiukan. Älä vatkaa seosta liian kauan, sillä kovin ilmava vaahto näyttää kakun kuorrutuksessa rakeiselta ja katkeilee pursotettaessa.

 

Ohje valkuaisista seoksen tekevälle:

Tarkasta, että yleiskoneen kulho on ehdottomasti puhdas eikä siinä ole rasvaa, sillä pienikin määrä rasvaa tekisi vaahdosta raskaan ja vaikeasti pursotettavan. Vaahdota munanvalkuaisia ja 2/3 tomusokeria, kunnes saat runsaan vaahdon. Lisää seokseen tomusokeria siten, että jätät desilitran käyttämättä. Vaahdota, kunnes seos on jäykkää. Sopivan jäykkä seos jää vispilään ja ylös alas käännettäessä huippu pysyy kohollaan ja notkahtaa alaspäin vain hiukan. Lisää seokseen tarvittaessa tomusokeria ja vispaa, kunnes seos on sopivan jäykkää. Älä vatkaa seosta liian kauan, sillä kovin ilmava vaahto näyttää kakun kuorrutuksessa rakeiselta ja katkeilee pursotettaessa.

Vinkki! Työstä 1-2 tl glyseriinia valmiisesen seokseen, jos haluat, että sinulla on helposti leikattava kreemikakku.

Kuvassa on sitruuna-mansikkakakku. Sokerikuorrutteen alle on levitetty sitruunankuorta sisältävää voikreemiä ja koristepilkut työstetty pienisuisella tyllalla pursotettavalla  sokerikuorrutteella. Sitruuna ja mansikka on herkullisen raikas makuyhdistelmä!

Avainsanat: kakunkoristelu, pursotettava sokerikuorrute, seokset