Puolukkainen kinuskikakku

Tahmean makea kinuski on loistava kuorrutus puolukkaiseen kakkuun. Keitä kuorrutus riittävän tanakaksi, ettei se imeydy kakkuun. Anna päällisen hyytyä kunnolla ennen kerman pursottamista kakun reunoille. Kinuskikakun täytteeksi sopivat hedelmät, sokeroitu puolukka tai vaikkapa raparperihilloke. Suklaakinuskipäällinen syntyy kun raastat valmiiseen, vielä kuumaan kinuskikuorrutukseen 50 g tummaa suklaata.
pinit
Jaa

Puolukkainen kinuskikakku

Vaikeus: Helppo Valmisteluaika 30 mins Kokkausaika 50 mins Kokonaisaika 1 tunti 20 minuuttia
Annokset: 10

Raaka-aineet

Vuokaan

Pohja

Täyte

Kostutus

Kinuskikuorrutus

Koristeeksi

Vinkki!

Voitele ja korppujauhota vuoka (Ø 22–24 cm).

Jauha pähkinät myllyssä tai tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi.

Sekoita keskenään pähkinäjauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri.

Lisää kuiva-aineet vaahtoon ja sekoita kevyesti.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa keskitasoa hiukan alempana 35–40 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä uunista oton jälkeen 10 minuuttia vuoassa.

Sirottele leivinpaperille tai keittiöliinalle sokeria. Kumoa kakku sen päälle. Pane vuoka takaisin kakun päälle.

Vaahdota täytteen kerma ja makeuta se sokerilla.

Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen.

Kokoa kakku. Sivele jokaiselle pohjalevylle kostutuslientä sitä mukaa kun olet nostanut levyn edellisten levyjen päälle.

Levitä ensimmäiseen väliin kolmannes kermavaahtoa. Nosta loppu kermavaahto jääkaappiin ja käytä kakun reunoille pursotettavaksi. Ripottele kakulle levitetyn kerman päälle puolukat ja nosta päälle uusi kakkulevy.

Viipaloi banaanit lautaselle ja soseuta ne haarukalla painellen. Purista viipaleille sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi. Levitä banaaniseos toiseen väliin ja nosta päälle päällimmäinen kakkulevy.

Sekoita kinuskikuorrutuksen kerma ja fariinisokeri kattilassa. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, seosta välillä sekoittaen. Kinuski on valmista kun tippa kinuskia jähmettyy kakun reunalle imeytymättä kakkuun. Sekoita kinuskiin rasva ja vaniljasokeri ja jäähdytä seosta hiukan mutta ei liian kauan, noin 10 minuuttia. Kaada kinuski kakun pinnalle. Se saa valua myös reunoille. Nosta kakku kylmään, jotta kinuski jähmettyy.

Pursota loppu kermavaahto kakun reunoille alhaalta ylöspäin suuntautuvin liikkein.

Koristele valmis kakku puolukoilla.

Avainsanat: puolukka, raparperi, suklaa