Puolukkaeväs

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 40 mins Kokonaisaika: 40 minuuttia
Annokset 20
Raaka-aineet
    Pohja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl fruktoosia
  • 1/2 tl suolaa
  • 50 g margariinia
  • 3 1/2 dl maitoa
  • Päälle
  • 2 1/2−3 dl puolukoita
  • 1 rkl margariinia
  • 1 dl ruishiutaleita
  • 1 rkl fruktoosia
Vinkki!

Sekoita kuiva-aineet kulhossa. Sulata rasva. Lisää rasva ja maito kuiva-aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa laakea vuoka (24 x 24 cm) leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan.

Ripottele päälle puolukat.

Sulata päälliseen tuleva margariini ja sekoita rasvasulaan ruishiutaleet. Jaa seos puolukoiden päälle.

Kypsennä 180 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.

Ripottele juuri uunista otetun kakun pinnalle fruktoosia.

Avainsanat: puolukka