Punajuuriruudut

Punajuuri sopii makean leivonnan raaka-aineeksi. Viskilikööristä vivahteensa saava kuorrute juhlistaa nämä punajuuriruudut. (Kuvassa sillileivät, punajuuri on ällistyttävän monikäyttöinen).
pinit
Jaa

Punajuuriruudut

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 30 mins Kokonaisaika 30 minuuttia
Annokset: 4

Raaka-aineet

TAIKINA

KUORRUTUS

KORISTELU

Vinkki!

 Vaihe 1

Vaahdota kananmunat ja sokerit huolella. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini. Lisää muna-sokerivaahtoon kuiva-aineet, punajuuri sekä rasvasula. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20×30 cm)

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla puolisen tuntia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sulata kuorrutusta varten rasva. Notkista sulatejuusto haarukalla sekoittaen. Lisää joukkoon rasvasula ja tomusokeri. Levitä kuorrute kakun pinnalle palettiveitsellä. Painele ja nostele palettiveistä niin, että kakun päälle muodostuu huippuja. Nosta kakku kylmään.

Kun päällinen on jähmettynyt, leikkaa kakku paloihin ja siivilöi päälle tomusokeria tai kaakaota.

Vinkki! Värjää marsipaanista viininpunaista ja muotoile siitä punajuuren muotoisia marsipaanikoristeita.

Avainsanat: kuvituskuva, punajuuri, reilut ruudut