Popia mangsawirat eli kasviskevätkääryleet

Keittiö ,
Vaikeus Helppo
Annokset 4
Raaka-aineet
    TÄYTE
  • 10 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 3 tl korianterin juurta puhdistettuna ja viipaloituna
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • ½ tl suolaa
  • 4 dl herkkusieniä viipaleina
  • 4 dl porkkanaa pitkinä viipaleina
  • 4 dl kaalia pitkinä viipaleina
  • 4 dl lasimaisia mungopapuvermisellejä ( liota ensin vedessä 5 min ja sitten siivilöi )
  • 3 rkl osterikastiketta tai soijakastiketta
  • 1 dl tuoreita korianterin lehtiä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • MUUT AINEKSET
  • 20 palaa valmista, pakastettua kääryletaikinaa ( ½ pkt)
  • 1 munankeltuaista vatkattuna
  • 2 l miedonmakuista kasviöljyä uppopaistoon
  • TARJOILUUN
  • Luumukastiketta
  • chilikastiketta
Vinkki!

Vaihe 1

Laita ainekset huhmareeseen ja sekoita, kunnes saat aineksista pehmeän tahnan.

Kuumenna 2 rkl kasviöljyä wokkipannussa. Lisää joukkoon valmis tahna ja paista 1 minuutti.

Lisää herkkusienet ja paista koko ajan sekoittaen noin 2 minuuttia.

Lisää porkkana, kaali ja vermissellit ja paista käännellen 2 minuuttia niin että kasvikset ovat sopivasti kypsyneet.

Lisää kastike ja yrtti, sekoita.

Paistaminen: irroita sulanut lehtitaikinan levy ja levitä se pöydälle. Jaa päälle täytettä ja rullaa kiinni. Sulje voitelemalla munankeltuaisella.

Kuumenna 2 l kasviöljyä wokkipannussa ja uppopaista kevätkääryleet siinä kauniin ruskeaksi. Nosta valmiit kevätkääryleet wokkipannusta reikäkauhalla ja valuta ne talouspaperin päällä. Tarjoile luumukastikkeen tai chilikastikkeen kanssa.