Pikkusydän

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 15 mins Kokonaisaika: 15 minuuttia
Annokset 8
Raaka-aineet
    Pohja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl fruktoosia
  • 1 kananmuna
  • 30 g huoneenlämpöistä margariinia
  • Päälle
  • 5 liivatelehteä
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl fruktoosia
  • 2 dl piimää
  • 2 dl vispautuvaa kasvirasvavalmistetta
  • 200–300 g mustaherukkahyytelöä
  • Koristeeksi
  • kuivattuja mansikoita
  • suklaarouhetta
Vinkki!

Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet keskenään. Vuoraa sydämen muotoinen (sydämen korkeus keskeltä noin 25 cm) kakkuvuoka leivinpaperilla ja taputtele taikina vuokaan. Jos pohjataikinaa tuntuu olevan liikaa ja pohjasta tulee liian paksu, pakasta yli jäävä taikina tai paista siitä pienissä muffinivuoissa leivospohjia. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Jäähdytä kakkupohja.

Liota liivatelehtiä pienessä kulhossa kylmää vettä noin viisi minuuttia. Pese sitruuna ja raasta sen kuori talteen. Purista sitruunamehu kattilaan ja kuumenna se. Liuota kuivaksi puristellut liivatelehdet sitruunamehuun.

Sekoita keskenään fruktoosi ja piimä. Lisää sitruunankuoriraaste piimäseokseen ja pane seos jääkaappiin.

Vispaa kasvirasvasekoite. Kun piimäseos alkaa hyytyä, sekoita joukkoon vaahdotettu kasvirasvavalmiste.

Levitä kakkupohjalle mustaherukkahyytelö ja sen päälle piimäseos.

Tee päälle kuviointi puuhaarukalla ja pane kylmään vähintään kolmeksi tunniksi.

Ripottele päälle kuivattuja mansikoita juuri ennen tarjoilua.

 

Vinkki! Jos et löydä erikseen myytäviä kuivattuja mansikoita, poimi ne mansikkamyslipaketista.