Parsakaali-mozzarellapiiras

Vaikeus Helppo
Aika
Kokkausaika: 1 hrs Kokonaisaika: 1 tunti
Annokset 10
Raaka-aineet
    TAIKINA
  • kookas, kypsä peruna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g leivontamargariinia tai voita
  • 1/2 dl kylmää vettä
  • TÅYTE
  • 250 g parsakaalia
  • pala kesäkurpitsaa
  • 150 g mozzarellaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl smetanaa tai ranskankermaa
  • 4 kananmunaa
  • mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
Vinkki!

Kuori peruna ja survo se soseeksi. Siirrä perunasose monitoimikoneen kulhoon. Lisää joukkoon loput taikinan ainekset ja työstä taikinaksi. Jos taikina on liian tiivis, lisää tarvittaessa tilkka kylmää vettä. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperipalalla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja nosta jääkaappiin. Pilko parsakaali kulhoon ja lisää joukkoon tilkka vettä. Kypsennä parsakaali puolikypsäksi mikroaaltouunissa. Leikkaa kesäkurpitsasta pitkiä suikaleita. Viipaloi mozzarella. Lado juustosiivut piirasvuokaan taikinan päälle. Jaa päälle parsakaali ja asettele kesäkurpitsasuikaleet säteittäin piiraalle. Sekoita lopuista täytteen aineksista liemi ja kaada se vuokaan. Kypsennä piirasta noin tunti 200-asteisessa uunissa. Jäähdytä piiras hyvin ennen vuoasta irrottamista. Leikkaa piiras paloiksi ja lämmitä ennen tarjoilua.

Avainsanat: parsakaali