Pähkinäbrownies

Vaikeus Helppo
Aika
Valmisteluaika: 15 mins Kokkausaika: 40 mins Kokonaisaika: 55 minuuttia
Annokset 16
Raaka-aineet
  • 550 g tummaa suklaata
  • 225 g voita tai margariinia
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl vahvaa kahvia
  • 2 dl sokeria
  • 1 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vanilliinisokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 ps (à 70 g) saksanpähkinöitä
Vinkki!

 

Rouhi kolmannes suklaasta veitsellä leikkuulaudan päällä karkeaksi rouheeksi.

Sulata loppu suklaa ja rasva vesihauteessa.

Vispaa kananmunat, kahvi ja sokeri keskenään suuressa kulhossa. Lisää seokseen vähitellen suklaa-rasvaseos.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos suklaa-rasvaseokseen.

Rouhi pähkinät mantelimyllyllä tai pane pähkinät muovipussiin ja nuiji ne lihanuijalla, kaulimella tai pullonpohjalla. Lisää suklaa- ja pähkinärouhe taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 190 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes keskusta on juuri ja juuri kiinteytynyt.

Kumoa jäähtynyt kakku ja leikkaa se annospaloiksi.

Avainsanat: pähkinä, suklaa