Omenatorttu

Ohuen ohuelle pullapohjalle leivottu hedelmäinen torttu on melko keveää. Saa ottaa toisenkin palan!
pinit
Jaa

Omenatorttu

Vaikeus: Helppo Valmisteluaika 30 mins Kokkausaika 40 mins Kokonaisaika 1 tunti 10 minuuttia
Annokset: 10

Raaka-aineet

Pohja

Päälle

Tarjoiluun

Vinkki!

Kuumenna omenatuoremehu kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, mehu saa olla hiukan kuumempaa. Lisää fruktoosi ja 1 dl vehnäjauhoja. Sekoita ja jätä taikinanalku leivinliinalla peitettynä tekeytymään puoleksi tunniksi.

Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja lisää se taikinaan. Sulata rasva ja lisää se taikinaan. Sekoita taikinan joukkoon ripaus suolaa ja loput jauhot pienissä erissä. Muotoile taikinasta pallo ja pane se kulhoon leivinliinan alle kohoamaan vielä varttitunniksi.

Kuumenna uuni 220 asteeseen.

Kauli taikina levyksi uunivuokaan (27×37 cm).

Purista sitruunoista mehu. Kuori ja puolita omenat, poista siemenkodat ja kasta hedelmänpuolikkaat sitruunamehuun. Lado omenanpuolikkaat vuokaan taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinaan.

Kaada loppu sitruunamehu tortun päälle.

Paista torttua 40 minuuttia 200 asteisen uunin alaosassa. Sivele kuuman tortun pinta aprikoosimarmeladilla. Ripottele päälle fruktoosi.

Paahda mantelilastuja hetki kuumassa, kuivassa paistinpannussa. Ripottele mantelilastut tortun päälle. Tarjoa kanelilla maustetun jäätelön kera.

 

Kuva on kuvituskuva ja piiras siinä valmistettu päärynästä.

Avainsanat: kuvituskuva, omena