Omenastruudeli

Vaikeus Helppo
Aika
Valmisteluaika: 30 mins Kokkausaika: 40 mins Kokonaisaika: 1 tunti 10 minuuttia
Annokset 8
Raaka-aineet
  • 1/2 pak (à 240 g) filotaikinaa
  • 100 g voita
  • Täyte
  • 5 omenaa
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1/2 ps (à 125 g) pekaanipähkinöitä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 1/2 dl rusinoita
Vinkki!

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä uunipellille arkki filotaikinaa ja sivele se huolellisesti voisulalla. Nosta päälle uusi arkki ja sivele sekin voilla. Jatka näin kunnes puolet filoarkeista on käytetty.

Pese ja kuori omenat. Poista niistä siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.

Levitä taikinanipun päälle omenat siten, että kolmannes taikinasta jää paljaaksi. Rouhi pähkinät ja ripottele omenoiden päälle loput raaka-aineet. Kääri levy rullalle ja taivuta se hevosenkengän muotoon. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

Tarjoa kuumana reiluina paloina jäätelön kera.

Avainsanat: omena, pekaanipähkinä