Omenastruudeli

Filotaikinan löydät, kun etsit kaupan pakasteesta leivinpaperipakkauksen näköistä pakkausta. Taikinan käsittely on hauskaa mutta työn on sujuttava ripeästi ennen kuin taikina kuivuu. Kääri ylijäävä taikina heti tiiviisti tuorekelmuun ja nosta kylmään. Voit paistaa ylimääräisestä taikinasta ja suolaisesta täytteestä leivonnaisen. Sumuta taikina-arkit tällöin vesi-öljyseoksella. Rasva estää taikinalevyjä kiinnittymästä toisiinsa ja leivonnaisista tulee hauraan herkullisia.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Valmisteluaika 30 mins Kokkausaika 40 mins Kokonaisaika 1 tunti 10 minuuttia
Annokset: 8

Raaka-aineet

Täyte

Vinkki!

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä uunipellille arkki filotaikinaa ja sivele se huolellisesti voisulalla. Nosta päälle uusi arkki ja sivele sekin voilla. Jatka näin kunnes puolet filoarkeista on käytetty.

Pese ja kuori omenat. Poista niistä siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.

Levitä taikinanipun päälle omenat siten, että kolmannes taikinasta jää paljaaksi. Rouhi pähkinät ja ripottele omenoiden päälle loput raaka-aineet. Kääri levy rullalle ja taivuta se hevosenkengän muotoon. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

Tarjoa kuumana reiluina paloina jäätelön kera.

Avainsanat: omena, pekaanipähkinä